Iloista palvelua Scanialla Itä-Suomessa

Scanian uusi alueorganisaatio aloitti vuoden 2021 alussa. Uusi Keski-Suomen alue kattaa nyt alueen keskellä Suomea – idästä länteen. Savo-Karjalan alueella alueuudistus ei tuonut muutoksia. Iloinen palvelu Itä-Suomessa jatkuu ja paranee entisestään myyntitiimin tiiviin yhteistyön tuloksena.Joensuu ja Kuopio keskipisteinä


Jani Karhu aloitti Scania-myyjänä Joensuussa vuosi sitten tammikuussa 2020. Ensimmäinen vuosi Scanian parissa on sujunut nopeasti. ”Paljon on ollut uutta opeteltavaa. Asiakkaat ovat ottaneet vastaan positiivisella mielellä”, kertoo Jani Karhu. Janin pääasiallinen toimipiste sijaitsee Joensuussa, mutta parina päivänä viikossa hän istuu myös Scania Suomen Kuopion toimistolla. ”Automyyntiin liittyy paljon juoksevia asioita, joita tarvitsee hoitaa toimistotyön lisäksi. Nyt kun hoidetaan asioita Villen kanssa kahdestaan, niin molemmilla jää enemmän aikaa asiakastyölle” toteaa Jani.

Kuopion Scania-myyjä Ville Haikonen on ollut Scanialla jo 9 vuotta. Ville on tyytyväinen yhteistyön tiivistymiseen. ”Meillä on nyt enemmän aikaa asiakkaille, kun hoidetaan hommat kahdestaan tehokkaasti. Tärkeintä on, että alueen asiakkaat saavat hyvää palvelua sijainnista riippumatta. Me hoidamme myös Scanian palveluiden myynnin, joten asiakkaille tarjotaan aina parasta kokonaisuutta ja on tärkeää, että ehdimme tutustua asiakkaan toimintaan huolellisesti” toteaa Ville Haikonen.

Nykyaikaisen kuorma-auton hankinta vaatii huolellista suunnittelua
Rantasalmelaiset Mika ja Erkki Tanninen ovat olleet Kuopion Scania-myyjän Ville Haikosen asiakkaita jo vuosia. Tannisen kuljetusliike on jo siirtynyt Mikalle nuoremman sukupolven hoitoon, mutta isä Erkki on edelleen mukana auttamassa tarpeen mukaan. ”Taitaa olla nyt jo 19. auto meille tulossa” tokaisee Erkki. ”Ennen mietittiin, että otetaanko sininen vai punainen auto. Nyt auton ominaisuuksia ja varustelua mietitään monelta kantilta” hän ihmettelee. Tannisten uudeksi autoksi valikoitui 4-akselinen Scanian R590 V8-moottorilla. ”Käytiin läpi automyyjän kanssa kuljetustehtävän vaatimuksia ja sitä kautta päädyttiin vertailujen tuloksena V8-moottoriin ja 4-akseliseen alustaan” kertoo Mika Tanninen.

Automyynnissä on uskallettava haastaa asiakkaan ”perinteet”
Kuljetustehtävään soveltuvin auto on usean eri tekijän summa. Sopiva alusta, oikein mitoitettu moottori, oikea vaihteisto ja oikea välityssuhde. Taloudellisin kokonaisuus syntyy, kun ammattitaitoinen automyyjä suunnittelee kokonaisuuden yhdessä asiakkaan kanssa. ”Hyvin löydettiin Villen kanssa sopivin kokonaisuus. Scanian uusi V8-moottori yhdistettynä uuteen vaihteistoon on varmasti taloudellinen käytössä.” Mika Tanninen toteaa. ”Laajasta varustevalikoimasta löytyi juuri meidän tarpeisiimme sopivat varusteet ohjaamoon, jotta kuljettajan olosuhteen ovat parhaat mahdolliset” hän lisää.

Toimivat huolto- ja korjaamopalvelut ovat asiakkaalle ensiarvoisen tärkeitä
Scanialla on 19 omaa Scania-keskusta Suomessa ja niiden lisäksi 7 kumppanikorjaamoa eri puolilla Suomea. Kuopion Scania-keskus sijaitsee Toivalassa ja liikenteellisesti korjaamolle on helppo tulla. Huollon puolella töitä tehdään koko ajan, vaikka asiakkaita ei palvelutiskillä näy. Korona-aikana asiakkaat jättävät ajoneuvon huollettavaksi ja Scanian henkilökunta huolehtii auton siirtämisestä halliin ja ulos. ”Asiakaskontaktit ovat vähissä, mutta palvelu pelaa meillä koko ajan” toteaa Kuopion asiakaspalvelutiskillä Petri Väisänen.

Kuljetusliike H. Vehviläinen Oy:n Risto Vehviläinen kävi tervehtimässä automyyjiä ohikulkumatkallaan Kuopiossa. ”Kuopiossa on mukava asioida, kun on tutut ihmiset palvelemassa. Autot liikkuvat paljon ja meillä käytetään Scanian palveluita koko Suomessa, mutta kyllä Kuopioon on aina mukava tulla” toteaa Risto.

Savo-Karjalan alueella Scania Suomen oma palvelukeskus on Kuopiossa. Joensuussa ja Iisalmessa huolto- ja korjaamopalveluista vastaavat E. Hartikainen Oy:n Scania-kumppanikorjaamot.

Lähde: MyNewsDesk