IVECO julkaisee uuden IVECO S-WAYn: kuljettajakeskeinen pitkän matkan kuorma-auto 100-prosenttisella liitettävyydellä

IVECO esitteli tänään uuden tieliikenteeseen suunnatun raskaan malliston IVECO S-WAY -ajoneuvonsa jälleenmyyntiverkostolleen, asiakkailleen ja kansainvälisen lehdistön edustajille erikoistapahtumassa, joka järjestettiin IFEMA-näyttelykeskuksessa Espanjan Madridissa.

CNH Industrialin toimitusjohtaja Hubertus Mühlhäuser esitteli CNH Industrialin strategiset näkemykset ja visiot tilaisuudessa, jonka avasi hyöty- ja erikoisajoneuvojen johtaja Gerrit Marx. Lisäksi puhumaan oli kutsuttu myös IVECOn alojensa johtavat yhteistyökumppanit Amazon, Shell ja Microsoft, jotka ovat tunnettuja innovaatioidensa aiheuttamasta luovasta tuhosta.

CNH Industrialin toimitusjohtaja Hubertus Mühlhäuser kommentoi tilaisuudessa: ”CNH Industrialiin kuuluva IVECO on osa jotain suurempaa ja voi hyödyntää ryhmän sisäistä synergiaa. Raskaiden ajoneuvojen malliston lippulaiva S-WAY ei ole saavutus ainoastaan IVECOlle, vaan merkittävä virstanpylväs koko CNH Industrialille.”

IVECO esittelee julkaisutilaisuudessa uuden raskaiden ajoneuvojen IVECO WAY -malliston, jonka myötä siirrytään yhä voimakkaammin tarjoamaan asiakkaille integroituja ja taloudellisesti ja ympäristön kannalta kestäviä kuljetusratkaisuja, joissa tuotteille suunnatut palvelut tulevat olemaan tärkeämpiä kuin itse tuote.

PuheessaanGerrit Marx kertoi: ”Haluamme olla toimittajillemme ja asiakkaillemme helpoin ja innovatiivisin kuorma-autojen OEM-valmistaja räätälöimällä ajoneuvomme helpottamaan kuljettajia työssään, joka sisältää nykyään paljon muutakin kuin ajamista. Kestävyys sisältää myös vastuun siitä, että teemme yhteiskunnallisesti tärkeästä kuljettajan työstä houkuttelevampaa ja nautinnollisempaa… Ja tähän ei riitä pelkkä nahkaisen sisustuksen ja puisten somisteiden lisääminen.”

IVECO S-WAY: IVECOn raskas kuorma-auto seuraavalle vuosikymmenelle

IVECO S-WAY:ssä yhdistyy kaikki aiempien sukupolvien edistysaskeleet sekä uusi ohjaamo, joka on suunniteltu vastaamaan täysin kuljettajan ja omistajan tarpeita. Kovassa kilpailussa pärjätäkseen logistiikkaoperaattorit tarvitsevat kalustoltaan huippuluokan käytettävyysaikaa, tehokkuutta ja tuottavuutta. Uusi IVECO S-WAY täyttää kaikki vaatimukset tarjoamalla täydellisen ja vailla vertaansa olevan kattauksen ominaisuuksia ja palveluita, jotka on kehitetty keskittyen kuljettajaan, kestävyyteen ja uuteen laajennettuun liitettävyyden tasoon, jolla pyritään alentamaan kokonaiskäyttökustannuksia.

Kyseessä on enemmän kuin pelkkä tuote: IVECO S-WAY tarjoaa liiketoimintamallin, joka kattaa ajoneuvon koko elinkaaren ja auttaa IVECOn asiakkaita vastaamaan omien asiakkaidensa vaatimuksiin.

Uuden ohjaamon kuljettajakeskeinen suunnittelu takaa ensiluokkaiset ohjaamo- ja työskentelyolosuhteet tilavan ympäristön, erinomaisen ajoergonomian sekä hyvin suunnitellun toiminnallisuuden ja mukavuuden yhdistävän kokoonpanon ansiosta. Suunnittelussa on otettu huomioon myös kuljettajan turvallisuus. Ajoneuvossa on vahvistettu rakenne (ECE R29.03 -törmäystestin mukainen), ja ajonäkyvyyttä on parannettu kaikkiin suuntiin ja kaikissa olosuhteissa.

Ohjaamon uudelleensuunnittelussa IVECO on hyödyntänyt kaikki tilaisuudet, joissa kustannustehokkuutta ja tuottavuutta on voitu lisätä omistajan eduksi. Uusi muotoilu optimoi aerodynaamisen suorituskyvyn lisäämällä ajoneuvon erinomaista polttoainetehokkuutta entisestään jopa 4 prosentilla.Alhaiseen kokonaiskäyttökustannukseen on voitu vaikuttaa myös muotoilulla, kuten moniosaisella puskurilla, joka pienentää merkittävästi korjauskuluja, sillä vain vaurioitunut kohta tarvitsee vaihtaa.

IVECO S-WAY: 100-prosenttisesti liitettävä kuorma-auto

IVECO S-WAYn uusi, edistynyt Connectivity Box mahdollistaa tehokkaan liitettävyyden ja mullistaa käyttökokemuksen. Se kerää, käsittelee ja siirtää tietoja reaaliaikaisesti. Se toimii palvelualustalla, joka on kehitetty yhteistyössä Microsoftin kanssa. Alusta tarjoaa turvallista tiedontallennusta ja -hallintaa sekä monia lisäarvoa tuovia palveluita. Omistajat ja kuljettajat ovat jatkuvasti yhteydessä ajoneuvoon mobiililaitteellaan tai tietokoneellaan käyttäjäystävällisen MyIVECO-verkkoportaalin ja -sovelluksen kautta.

IVECO S-WAY parantaa liitettävyyden avulla kuljettajan ohjaamo-olosuhteita tarjoamalla ensiluokkaisen ajokokemuksen edistyneiden kuljettajaa avustavien ja ajotyyliä parantavien ominaisuuksien avulla. MyIVECO EASY Way -sovelluksen käyttäjäystävälliset ominaisuudet auttavat kuljettajaa työskentelemään vaivattomasti ja tehokkaasti.

IVECO S-WAYn edistynyttä liitettävyyttä on kehitetty myös logistiikkaoperaattoreiden avuksi varmistamaan liiketoiminnan tuottavuutta maksimoimalla ajoneuvon käyttöaika, tarjoamalla jatkuvaa ja ennakoivaa huoltoa My IVECO Way -ratkaisujen avulla ja varmistamalla matalat kokonaiskäyttökustannukset. Kaluston suorituskyvyn ja tehokkuuden optimoimiseksi se tarjoaa myös modulaariset räätälöidyt ensiluokkaiset palvelut, joihin sisältyy muun muassa ammattimainen polttoaineneuvonta, kaluston hallinta ja huolto.

IVECO S-WAY: kestävän kehityksen kuorma-auto

Uusi IVECO S-WAY perustuu merkin raskaiden ajoneuvojen malliston erinomaiseen ja kestävään suorituskykyyn sekä vähentää entisestään hiukkasmääriä sekä NOx- ja CO2-päästöjä. Alkuperälleen uskollisena se yhdistää pienet kokonaiskäyttökustannukset mataliin päästöihin. Tämän mahdollistaa ainutlaatuinen HI-SCR-jälkikäsittelyjärjestelmä, edistyneen moottoriteknologian ja Hi-Tronix-vaihteiston aikaansaama poikkeuksellisen hyvä polttoainetehokkuus sekä useat polttoainetta säästävät ratkaisut, kuten Smart EGR.

Vihreää kalustoa haluaville logistiikkaoperaattoreille IVECO S-WAY Natural Power on edelleen ainoa LNG-käyttöinen kuorma-auto, jonka toimintasäde pitkän matkan kuljetuksiin on jopa 1 600 km 460 hv:lla. Ajoneuvon ansiosta he voivat hyötyä kaikista maakaasun eduista. Maakaasu on ainoa välittömästi saatavilla oleva vähäpäästöinen vaihtoehto raskaiden ajoneuvojen dieselille, ja sen hiukkaspäästöt ovat 99 % pienemmät verrattuna dieseliin, NO2-päästöt 90 % pienemmät, ja biometaania käytettäessä CO2-päästöt ovat jopa 95 % pienemmät, eli lähellä nollaa.

IVECO WAY -mallisto: asiakaskeskeinen tapa

IVECO WAY -mallisto viestittää uudella nimellään merkin lähestymistapaa, joka hyödyntää kaikki liitettävyyden mahdollisuudet. Se on uusi asiakaskeskeisyyden tapa, jonka ratkaisuilla voidaan tukea asiakasta koko ajoneuvon elinkaaren ajan ja pidempäänkin. Sen asiakaskeskeisyys on laajennettu koskemaan myös kuljettajaa parantamalla ohjaamon olosuhteita.Sen uuden toimintatavan ja liitettävyyden ansiosta niin kuljettaja, omistaja kuin IVECOkin työskentelevät yhdessä ohjaamossa kehittäen ajoneuvon liiketoimintaa sekä varmistaen sen kannattavuuden. Malliston iskulausekin sen kertoo: IVECO. AJA UUDELLA TAVALLA.

Uusi IVECO WAY -mallisto on tuoteinnovoinnin huipentuma. IVECO S-WAY -mallin edeltäjien aikana on koettu 11 prosentin polttoainetehokkuuden parannus, ensimmäinen maakaasukäyttöinen kuorma-auto pitkän matkan kuljetuksiin sekä X-WAY-mallisto kevyisiin maastotehtäviin. Mallistossa on keskitytty kuljetusalan keskeisiin suuntauksiin: tiiviimpi yhteys ajoneuvon ja sille suunnattujen palveluiden välillä, edistynyt liitettävyys, tarve houkutella palvelukseen erittäin päteviä ammattilaiskuljettajia ja sitouttaa heidät, sekä yhä vaativammat kestävyyden vaatimukset.

Uudenlainen lanseeraustapahtuma

IVECO asettaa tapahtumassa kuljettajan keskiöön ”Our History, your stories” -viestitehtävien avulla. Hankkeessa seurattiin pitkän matkan kuljettajia Euroopan halki suuntautuneella neliosaisella matkalla, jonka pysähdyspaikat olivat tunnettuja CNH Industrialin toimipaikkoja: viesti alkoi Italian Torinosta CNH Industrial Villagesta, ja pysähdyspaikkoja olivat Itävallan St Valentinin vetoautotehdas, IVECOn raskaiden kuorma-autojen suunnittelu- ja testikeskus Saksan Ulmissa sekä voimansiirtolaitetehdas Ranskan Bourbon-Lancyssä ennen lopullista määränpäätä Espanjan Madridia.

Matkan aikana kuljettajat antoivat lausuntoja kokemuksistaan IVECO-ajoneuvoista tien päällä, ja näitä lausuntoja jaettiin sosiaalisessa mediassa ja näytettiin tapahtumassa.

Projektin tavoitteena on korostaa pitkän matkan kuljettajien päivittäisiä haasteita sekä sitä, miten heidän kuorma-autonsa vaikuttavat olosuhteisiin tien päällä.

Jokaisella pysähdyksellä kuljettaja ojensi ”viestikapulan” eli mysteerilaatikon seuraavan viestiosuuden kuljettajalle. Matka huipentui lanseeraustapahtumaan, jossa viimeisen osuuden kuljettaja nousi lavalle ”mysteerilaatikon” kanssa.

Gerrit Marx avasi laatikon ja paljasti sen sisällön, symbolisen ”S”-kirjaimen IVECO S-WAY:n mukaan, mikä aloitti uuden ajoneuvon esittelyn.

IVECOn keskeinen arvo kestävyys näkyi myös tapahtuman järjestelyissä, kun merkki hyödynsi mahdollisuuden tuoda esiin tärkeää ympäristöllistä viestiä ja lisätä tietoisuutta muovien aiheuttamasta merien roskaantumisesta. Kaikille osallistujille jaettiin 100-prosenttisesti kierrätettävästä PETG-muovista valmistettu vesipullo, jota kannustettiin täyttämään tapahtumapaikalle tuoduista vesiautomaateista ja edistämään siten osaltaan merten hyvinvointia.

Yritysvastuuseen sitoutunut IVECO otti mukaan tapahtuman järjestelyihin voittoa tavoittelemattoman Equoevento Spain -yhdistyksen, jonka tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä ja auttaa avun tarpeessa olevia ihmisiä, edistää resurssien tehokkaampaa käyttöä ja auttaa vähentämään ruoan ylituotannosta johtuvia ympäristövaikutuksia. Yhdistys keräsi kaiken ylijääneen ruoan, ja se lahjoitettiin ruoka-avun jakelijoille lähialueilla.


Kurkista myös ihmeessä Classic Wheels sivustoon!