Leikataanko hiilijalanjälkeä reilummalla kädellä?

Oletko koskaan miettinyt, minkälainen merkitys autonrenkaalla on toteutuneeseen hiilijalanjälkeen? Minä en ollut, ennen tätä artikkeli, jonka tässä nyt Vianorin luvalla uudelleenjulkaisemme:

Yleisesti 20 % leikkausta energiankulutuksessa pidetään mullistavana. Tämä on hieno luku ja leikkaa päästöjä reilusti. Me pystymme kuitenkin parempaan. Käyttämällä pinnoitettua rengasta uuden renkaan sijaan, voidaan CO2-päästöjä leikata jopa 75%. Valitsemalla ekologisesti, pystytään myös säästämään kustannuksia ja silti nauttimaan renkaan premium-ominaisuuksista.

Gremlin Logistics Oy:n kanssa aloitettiin yhteistyö vuoden alussa.
Uutena yrityksenä heillä oli halu nähdä rengasasiat ja yhteistyö näiden tiimoilta uudessa kulmassa. Palvelujen lisäksi, vaakakupissa painoivat renkaiden laatu, vierintävastus ja ekologisuus.

Valintoja lähdettiin tekemään ja niiltä osin mitä oli mahdollista, ryhdyttiin käyttämään Noktopin kotimaisia pinnotteita. Erityisesti vetorenkaille ja kärryille asetettiin kovia vaateita ja Noktopin laajasta valikoimasta on löytynyt ratkaisu, niin talvi- kuin kesäkäyttöönkin.

Tällä hetkellä yrityksellä on 6 autoa ja 8 kärryä, joista suurin osa on rengastettu uudella tavalla. Mitenkäs sen hiilijalanjäljen kanssa?

Tässä esimerkkilaskelma kuuden auto vetorenkaiden osalta. Käyttämällä kesä- ja talvipintoina pinnoitettuja renkaita päästään seuraavaan tulokseen.

CO2 päästöjä leikataan uusiin renkaisiin verrattuna 5 477 kg CO2e

Mitä tällä päästöleikkauksella sitten voi tehdä?

Tuottaa 100 w valoa 24/7 33 vuotta
Ajaa autolla (bensa / diesel) 27 384 km
Lentää Helsinki- Lontoo-Helsinki välillä 5 kertaa.

Mittava leikkaus ja tässä laskelmassa ei ole edes kärryjä mukana. Lukema myös kasvaa kaluston lisääntyessä. Vihreät kuljetukset ovat mahdollisia, kun niihin halutaan panostaa. Yhteistyö jatkuu jatkossakin tiiviinä ja toimintaa pyritään kehittämään paremmin yritystä ja ympäristöä tukevaksi.

Vianor tutkimus: https://vianor.fi/rengasammattilaiset/tutkimus-vahvistaa-uudelleenpinnoitus-vahentaa-merkittavasti-kuorma-autonrenkaiden-co-paastoja/

Tehdäänkö teidän yritykselle päästöleikkaus? Istutaanko pöytään ja kehitetään yhdessä ekologisempaa ja kustannustehokkaampaa kuljetusta? Ota rohkeasti yhteyttä. Juodaan kahvit ja rakennetaan tulevaisuus taas hieman paremmaksi. Numerohan on tuttu=> 041 7306094

Hyvää viikonloppua kaikille!

vianor #raskaankalustonammattilaiset #noktop #gremlinlogistics