Parhaat taukopaikat raskaantyönraatajalle

Ammattiautoilijat viettävät toisinaan jopa viikkoja tien päällä. Kuorma-auton kopista tulee heille toinen koti, kun siellä vietetään niin paljon aikaa. Tien varsilta löytyy paljon levikkeitä lepäämiseen, mutta ne eivät välttämättä ole aina riittäviä tai edes turvallisia.

Pidemmän päälle on nautinnollista, kun voi unohtaa hetkeksi oman turvallisen kopin ja latautua taas tulevaan työvuoroon yleensä huoltoasemien yhteydessä löytyvällä taukopaikalla. Voit uppoutua rahapelaamisen viihteen pariin selaamalla pay n play casinos sivustoja lepohuoneella tai rentoutua lempeissä löylyissä saunassa. 

Seuraavaksi olemme koonneet muutamia taukopaikkoja, joissa kannattaa ehdottomasti pysähtyä jos ne osuvat oman matkan varrelle. 

Laatupalvelua läpi Suomen maan

Olit sitten alan ammattilainen tai muuten työn puolesta autoileva, niin on tärkeää pitää taukoja aika ajoin. Etenkin rekkakuskin elämä on tien päällä ja kotiin pääsystä voi toisinaan vain haaveilla. Itse asiassa voidaankin puhua työnteon sijaan enemmänkin elämäntavasta. 

Isojen teiden varsilta löytyy onneksi paljon vaihtoehtoja virkistäytymiseen. Parhaimmillaan löydät samasta yhteydestä mahdollisuuden jopa majoittautumiseen ja harrastuksille. 

  1. Niemenharjun matkailukeskus

Nelostien varrelta löytyy varsinainen matkailijan keidas, joka on myös Desingcurialin mukaan maailman kaunein huoltoasema. Päärakennuksen arkkitehtuuri on näyttävä ja löydät sieltä kattavan kahvila- ja ravintolapalvelut. Tarjolla on kaikkea mahdollista aamupalasta pizzaan ja hampurilaisiin sekä päivittäin voit syödä noutopöydästä tai hemmotella itseäsi a la carte -aterialla. 

Jos matkaa kotiin on pitkästi, niin paikka soveltuu täydellisesti myös vapaapäivän viettoon. Ammattiautoilijoille löytyy loistavat taukotilat saunalla, voit majoittua korvausta vastaan mökissä tai vierashuoneessa ja ulkoilla esimerkiksi frisbeegolfradalla tai viettää grilli-illan nuotiolla. Matkailukeskus tarjoaa monipuoliset palvelut ympäri vuoden. 

  1. Matkakeidas Vierumäki

Läheltä Lahtea Heinolan eteläosasta löydät matkakeitaan, jossa teiden ammattilaiset on otettu erityisesti huomioon. Tarjolla on laajennettu rekkaparkki, jossa pääset nopeasti tankkaamaan jonottamatta. 

Rahtikortilla saat ilmaiseksi käyttöösi taukotilan, josta löytyy pieni keittiö, sohva sekä peseytymistilat saunalla. Jos haluat käyttää ajan lepäämiseen, niin voit unohtaa kokkailun ja hyödyntää noutopöytää, a la carte -ruokia tai tilata maittavan pizzan tai hampurilaisannoksen. Saman katon alta löytyy myös ruokakauppa, josta voit kerätä mukaasi kaikki mahdolliset tarpeet. 

  1. Tupoksen ABC

Olit sitten liikenteessä etelässä tai pohjoisessa, niin voit törmätä ABC-liikennemyymälään. Niistä onkin tullut yksi rekkakuskien suosikkipaikoista. Valtatie 4:n varrella Kempeleen kunnan rajalta löytyy Tupoksen ABC, josta löydät ensinnäkin polttonesteen tankkauksen sekä monipuoliset ravintola- ja ruokakauppapalvelut sekä käyttöösi WLAN-yhteyden veloituksetta. 

Jokainen EU-ajokortin omaava (vähintään BC), joka työskentelee suomalaisessa kuljetusliikkeessä saa käyttöoikeuden ABC:n taukotilaan. Nettisivuilta löydät ohjeistuksen miten saat nämä maksuttomat tilat käyttöösi ja pääset pitämään tauon rennossa ja rauhallisessa ympäristössä.

  1. Warkaudenportti

Pohjois-Savon eteläosasta löydät Warkaudenportin, joka tarjoaa viihtyisän pysähdyspaikan ja monipuoliset palvelut. Kaupasta löydät tarvittavat päivittäistavarat ja ravintolasta maittavat ateriat lounaasta pikaruokaan. Loistava ympäristö pienelle hengähdystauolle työmatkan varrella!

Huoltoasemat – ammattikuskien kohtauspaikka

Viikko toisensa perään pienessä kopissa tien päällä on toisinaan yksinäistä puuhaa. Tietyllä tapaa työkavereina voidaan pitää myös taksikuskeja, vaikka he tekevätkin lyhyempää matkaa. Pian alkava ohjelma avaa sinulle ammattiautoilijan arkea tältä kantilta. 

Olit sitten rekkakuski, rahtari tai mikä tahansa tien päällä liikkuva ammattilainen, niin huoltoasemat ovat keskeinen kohtaamispaikka heille. Toisinaan matkan virkistykseksi riittää kuppi kahvia ja palanen pullaa, kun taas pitkän työpätkän päälle paras mahdollinen palvelu on valmiiksi lämmitetty sauna. 

Samalla pääset vaihtamaan kuulumisia työkavereiden kanssa, jonka jälkeen voi taas virkistäytyneenä jatkaa turvallisesti matkaa.