Neste ostaa Mahoney Environmentalin tukeakseen kasvustrategiaansa ja vahvistaakseen asemaansa uusiutuvien raaka-aineiden hankinnassa

Neste, maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin ja uusiutuvan lentopolttoaineen valmistaja, on sopinut ostavansa yhdysvaltalaisen käytetyn paistorasvan keräys- ja kierrätysyhtiö Mahoney Environmentalin (Mahoney) ja sen tytäryhteisöt kokonaan. Kaupan toteutuminen edellyttää tavanomaisten ehtojen täyttymistä sekä viranomaishyväksynnän saamista.

”Tämä on Nesteelle tärkeä askel kasvustrategiamme toteuttamisessa. Ostamalla Mahoneyn saamme käyttöömme merkittävän määrän käytettyä paistorasvaa ja hyvän lähtökohdan kasvattaa raaka-aineiden hankintaketjuamme Pohjois-Amerikassa”, Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker sanoo.

Kauppa tukee Nestettä sen pyrkimyksessä hyödyntää globaalisti jätteitä ja tähteitä raaka-aineina, ja vastata näin maailmanlaajuiseen uusiutuvien tuotteiden kasvavaan kysyntään. Lisäksi se parantaa Nesteen kilpailukykyä jätteiden ja tähteiden maailmanlaajuisilla raaka-ainemarkkinoilla.

Käytetty paistorasva on yksi yli 10 eri raaka-aineesta, joita Neste voi käyttää uusiutuvan dieselin, vastuullisen lentopolttoaineen sekä uusiutuvien polymeerien raaka-aineiden tuotannossa. Kattava raaka-ainepohja tuo joustavuutta, koska sen ansiosta Neste pystyy vastaamaan eri markkinoiden ja asiakkaiden tarpeisiin. Lopputuote on aina huippulaatuinen riippumatta sen tuottamiseen käytetyistä uusiutuvista raaka-aineista.

Mahoney kerää käytetyn paistorasvan ravintoloista, hotelleista, urheilustadioneilta ja lentoasemilta. Yritys esikäsittelee jäterasvan sekä tuottaa luotettavan ja vastuullisen komponentin, jota voidaan käyttää uusiutuvien tuotteiden tuotannossa.

”Tämä on tärkeä osa kasvustrategiaamme Pohjois-Amerikassa”, Nesteen Yhdysvaltojen toimintojen toimitusjohtaja Jeremy Baines kertoo. ”Lisäksi rakennamme uusia kaupallisia tankkauspisteitä, vaikutamme entistä laajemmin varastointiimme ja logistiikkaan sekä lisäämme vastuullisen lentopolttoaineen jakelua.”