DHL Express sähköistää jakelukuljetuksiaan

Pikakuljettaja DHL Express aloittaa paketti- ja asiakirjalähetysten kuljetukset sähköautoilla pääkaupunkiseudulla. Nyt käyttöön otettua viittä täyssähköistä Mercedes eSprinter -jakeluautoa tullaan käyttämään erityisesti iltajakeluissa kuluttaja-asiakkaille.

”DHL:n ympäristönsuojelutavoitteena on ilmastoneutraali logistiikka vuoteen 2050 mennessä. Nouto- ja jakelutoimintojen päästöjen vähentäminen on tärkeä osa tätä matkaa. Kuriirimme ovat jo viitenä kesänä jaelleet lähetyksiä kaupunkikeskustoissa sähköisillä tavarapyörillä. Sähköautojen käyttöönotto on seuraava askel kohti ympärivuotista päästötöntä jakelua”, sanoo DHL Expressin toimitusjohtaja Oktay Nuri. ”Tarvittava latausinfrastruktuuri rakennettiin samalla kun Helsinki-Vantaan terminaalimme merkittävä laajennus tuli ajankohtaiseksi. Mm. verkkokaupan pakettivolyymit ovat kasvaneet viime vuosina ennätyksellisesti, ja kehitys näkyy myös kansainvälisissä pikakuljetuksissa.”

”Saimme viime vuonna erittäin positiivista käytökokemusta sähköautopilotistamme Turussa, ja nyt valitsimme tarjolla olevista sähköautoista toimintaamme parhaiten sopivan vaihtoehdon,  kertoo DHL Expressin operatiivinen johtaja Janne Appel. ”Myös suurikokoisemmat Express-lähetykset alkavat lähiaikoina liikkua sähköllä, kun yhteistyökumppanimme ottaa käyttöön  sähköisen kuorma-auton pääkaupunkiseudun lavalähetysten jakeluihin ja noutoihin.

”Operatiivisen toiminnan päästöjen vähentäminen on yksi Deutsche Post DHL Groupin alkuvuodesta 2021 julkaiseman uuden kestävyysstrategian kulmakivistä. Konserni investoi vuoteen 2030 mennessä kaikkiaan 7 miljardia euroa erilaisiin toimenpiteisiin, joilla  hiilidioksidipäästöjä leikataan. Tärkeimpiä niistä ovat jakelukaluston sähköistäminen, kestävien lentopolttoaineiden käyttö sekä ilmastoneutraalit kiinteistöt. Matkalla kohti ilmastoneutraalia logistiikkaa vuonna 2050 konserni on sitoutunut tieteeseen perustuvaan ilmastotavoitteeseen (Science Based Target -aloite) vähentää kasvihuonekaasupäästöjään vuoteen 2030 mennessä Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti.

DHL Express on Deutsche Post DHL Groupin liiketoimintayksikkö, joka on erikoistunut maailmanlaajuisiin lentopikakuljetuksiin. DHL Express kuljettaa kiireellisiä asiakirjoja ja paketteja luotettavasti ja nopeasti ovelta ovelle yli 220 maassa ja alueella. DHL Expressin Helsinki-Vantaan terminaalin sekä Euroopan päälajittelukeskuksen Leipzigin väliset päivittäiset lennot tuonnissa ja viennissä luovat yhteydet DHL:n maailmanlaajuiseen verkostoon.

Lähde: News Cision / DHL