DS Smith tekee konkreettisia tekoja, joilla se vähentää rahtiliikenteen määrää

Johtava kestävän kehityksen mukaisten pakkausratkaisuiden toimittaja DS Smith vähentää liikenteen päästöjä paremman pakkaussuunnittelun avulla

Kuljetuspakkaus on konkreettinen tuote, jota tarvitaan tuotteiden toimittamisessa valmistuspaikasta myyntipaikkaan. Ennen kuin tuottavat yritykset, kuten ekologisuuden toiminnassaan huomioiva suomalainen palkittu Kyrö Distillery, saavat tuotteensa pakattua, tulee pakkausten siirtyä valmistajalta yrityksiin.

Kuljetuspakkauksen tärkein tehtävä on suojata tuotetta, mutta nykyään samaa pakkausta käytetään ekologisesti myös usein myyntipakkauksena. Silloin myös sen painopinnan tasaisuus ja laadukkuus korostuvat. DS Smith onkin tuonut markkinoille ratkaisun, jonka vastaa molempiin tarpeisiin ja lisäksi se vähentää rahtiliikenteen määrää tiellä – ja siten myös hiilidioksidipäästöjä.

Kun kuljetuslaatikko valmistetaan ohuemmasta ja silti suojaavasta ja tukevasta R-aaltoisesta (R-Flute®) aaltopahvista perinteisen paksumman pahvin sijasta, vie pakkauksen aihio lähes kolmanneksen vähemmän tilaa matkallaan DS Smithiltä tuotteensa siihen pakkaavalle yritykselle. Muutos luonnollisesti tarkoittaa pakkausten lukumäärää vähentämättä noin joka kolmatta rekkaa pois tien päältä matkalla DS Smithiltä asiakkaalle, esimerkkitapauksessa Kyrö Distellerylle, mikä vähentää liikenteen päästöjä. Samainen ohuempi, mutta suojaava pakkausaihio vie myös 30% vähemmän tilaa varastossa ennen kuin siihen pakataan yrityksen valmistama tuote, kuten palkittu ruisviski. Vähennystä ei ole siis vain rahtiliikenteen määrässä, vaan myös ylläpidettävien varastotilojen määrässä.

DS Smithin markkinoille tuoma R-aaltoinen pakkausratkaisu soveltuu erinomaisesti esimerkiksi hyllyvalmiisiin myymäläpakkauksiin, kuluttajatuotteiden pakkauksiin ja verkkokaupparatkaisuihin – tai näyttäviin kuljetuspakkauksiin, kuten Kyrö Distilleryn tapauksessa.
R-aalto tarjoaa apuaan kestävän kehityksen haasteisiin ja on konkreettinen keino yrityksille vaikuttaa hiilijalanjälkeen.

Lähde: MyNewsDesk