Ford kolmatta vuotta peräkkäin Suomen ostetuin pakettiautomerkki

Ford nappasi vuonna 2021 jälleen pakettiautojen rekisteröintitilaston ykköspaikan Suomessa. Fordin suoritus oli suvereeni, sillä ero toiseksi myydyimpään merkkiin oli yli 700 kappaletta. Kaikkiaan Fordin pakettiautoja rekisteröitiin vuoden aikana 3098 kappaletta, mikä toi markkinaosuudeksi 24,03 %.1   Vuosi 2021 oli Fordille jo kolmas peräkkäinen vuosi Suomen ostetuimpana pakettiautomerkkinä.

Ford suoriutui tasaisesti kaikissa kokoluokissa, mutta erityisen vahva merkki oli kokoluokkien ääripäissä. Ison Transitin osuus segmentissään oli lähes 33 prosenttia ja Fiesta Van puolestaan hallitsi pienten pakettiautojen kokoluokkaa yli 61 prosentin osuudella.

”Viime vuosi oli koko autoalalle erikoinen ja haastava. Senkin vuoksi arvostamme tätä tulosta korkealle ja haluan kiittää Ford-verkostoa loistavasta työstä ja asiakkaitamme luottamuksesta”, sanoo Ford-hyötyajoneuvojen myyntijohtaja Reima Sievänen, Oy Ford Ab. ”Uskon menestyksemme jatkuvan myös tänä vuonna, muun muassa täyssähköisen E-Transitin ansiosta.”

Laaja mallisto tarjoaa vaihtoehdon kaikkiin tarpeisiin

Erinomaisen tuloksen takana ovat Fordin monipuolinen mallisto, edistykselliset liitettävyysominaisuudet ja ammattimainen jälleenmyyjäverkosto. Lisäksi Ford tarjoaa asiakkailleen liikkeiden kautta myös Ford QVM-sertifioitujen korinrakentajien tekemiä laadukkaita muutostöitä.

Fordin mallistosta löytyy vaihtoehto jokaiseen pakettiautojen kokoluokkaan – Fiesta Vanista isoon Transitiin. Pakettiautomallistoa täydentää palkittu, Euroopan ja Suomen myydyin avolava-automalli Ranger. Ranger-mallistossa on saatavana useita erikoismalleja ja täysin ainutlaatuinen Ranger Raptor.

”Laaja mallisto ja tiivis monivuotinen yhteistyö valtuutettujen korinrakentajien kanssa varmistaa sen, että asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin löytyy täsmälleen sopiva ratkaisu. Ja kaiken voi hoitaa kätevästi Ford-liikkeessä”, toteaa Petteri Pajanen, myyntipäällikkö Ford-hyötyajoneuvot, Oy Ford Ab.

Tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta myös lähivuosien osalta. Ford aloittaa uuden, vuonna 2023 Suomeen tulevan Ranger-malliston valmistamisen tämän vuoden aikana. Ford valmistaa myös jatkossa Transit-mallit tehtaillaan.

Vahva panostus hyötyajoneuvoihin ja sähköistymiseen

Ford panostaa hyötyajoneuvoihin sekä niihin liittyviin palveluihin ja digitaalisuuteen vahvasti. Yhtiön tavoitteena on kehittää ja tuoda markkinoille uusia yritysten liiketoimintaa tukevia ja auton käyttökokemusta parantavia palveluita. Yhä kattavammat digitaaliset ratkaisut ja liitettävyysominaisuudet nostavat autojen hyötykäytön ja omistamisen kokemuksen uudelle tasolle.

Fordin hyötyajoneuvomallisto myös sähköistyy nopeasti ja laajasti. Vuonna 2022 lanseerattava täyssähköinen E-Transit on yhtiön ensimmäinen täyssähköinen pakettiauto. Täyssähköinen versio on saatavana koko Transit-mallistoon. Vuonna 2023 Ford alkaa valmistaa uutta Transit Customia, josta tulee markkinoille myös täyssähköversio.

Kaikki Fordin hyötyajoneuvomallit ovat vuonna 2024 saatavana joko ladattavana hybridinä tai täyssähköisenä. Yhtiön arvion mukaan ladattavien hyötyajoneuvojen osuus myynnistä on vuonna 2030 jo kaksi kolmasosaa.

Lähde: MyNewsDesk