Ford Pro julkistaa täyssähköisen seuraajan Euroopan myydyimmälle pakettiautomallille

Ford otti tänään seuraavan suuren askeleen matkallaan kohti sähköistä tulevaisuutta, kun Ford Pro julkisti ensimmäiset tiedot täysin uudesta täyssähköisestä E-Transit Customista.

E-Transit Custom asettaa uuden mittapuun pakettiautojen tonniluokkaan Euroopassa ja helpottaa ajoneuvokaluston vaihtamista täyssähköiseksi. Kyseessä on Ford Pron toinen täyssähköinen hyötyajoneuvomalli aiemmin lanseeratun E-Transitin jälkeen – ja ensimmäinen neljästä uudesta täyssähköisestä hyötyajoneuvosta, jotka Ford Pro esittelee vuoteen 2024 mennessä.

Euroopan myydyimmän pakettiauton 1,2 seuraajan suunnittelussa on alusta alkaen otettu huomioon, että se toimii saumattomasti Ford Pro -ekosysteemin tuottavuutta parantavien ja yrityksille lisäarvoa tuovien ratkaisujen kanssa. Ford Pro -palveluihin kuuluvat ohjelmistot, lataus, huollot ja rahoitus kätevästi yhden alustan kautta. Ford Pro -palveluiden sisällöt ja lanseerausaikataulut vaihtelevat maittain. Lisätietoa Suomen palveluista ja aikatauluista ilmoitetaan myöhemmin. 

Täyssähköinen E-Transit Custom on avainasemassa Fordin tavoitteessa saavuttaa Euroopassa uusien autojen myynnin nollapäästöisyys ja toimintojen hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä.

Tinkimätöntä suorituskykyä tyylikkäässä paketissa

E-Transit Customin arvioitu toimintamatka on jopa 380 kilometriä 3 ja lataus onnistuu nopealla DC-latauksella. Mallissa on lisäksi täysi vetokyky. E-Transit Customissa vakiona olevan FordPass Connect -modeemin ansiosta liitettävyyspalvelut ovat aina käytettävissä, mikä auttaa parantamaan yrityksen tuottavuutta ja autojen hyötykäyttöä.

E-Transit Customin suunnittelussa on huomioitu asiakkailta saatu palaute auton käytettävyyden ja käyttökokemuksen parantamiseksi entisestään. Malliin on muun muassa saatavana valinnaisvarusteinen ProPower Onboard -järjestelmä, jonka avulla autosta saa otettua virtaa työkaluille, valoille ja muille laitteille.

Täysin uusi E-Transit Custom on näyttävä ja tyylikäs. Auto on mittasuhteiltaan erittäin tasapainoinen ja koko keulan poikki kulkeva LED-valaistus korostaa sen uutta, itsevarmaa luonnetta.

“Tämä hetki on vedenjakaja hyötyajoneuvoasiakkaille Euroopassa ja merkittävä konkreettinen osoitus Ford Pron kunnianhimoisista tavoitteista”, sanoo Hans Schep, General Manager, Ford Pro, Europe. “Yritykset hyötyvät, kun Euroopan myydyimpään pakettiautomalliin on saatavana täyssähköinen versio ja tuottavuutta parantavia Ford Pro -palveluita.”

Suuret investoinnit sähköauto- ja akkuvalmistukseen

Ford ilmoitti aikaisemmin tänä vuonna, että yhtiö tuo Euroopan markkinoille E-Transitin lisäksi neljä uutta täyssähköistä hyötyajoneuvomallia vuoteen 2024 mennessä. Mallit ovat Transit Custom ja Transit Courier -pakettiautot ja Tourneo Custom ja Tourneo Courier -tila-autot.

Kaikki Transit Custom -mallit valmistetaan Turkin Kocaelissa Ford Otosanin tehtaalla, jonka muutostöihin on investoitu kaksi miljardia dollaria.

Lisäksi Ford, SK On Co., Ltd. and Koç Holding allekirjoittivat äskettäin yhteisymmärryspöytäkirjan akkuja valmistavan yhteisyrityksen perustamisesta. Akkuvalmistus on tarkoitus aloittaa vuosikymmenen puolivälissä vuotuisen kapasiteetin ollessa 30 – 45 Gigawattituntia.

Täyssähköisen E-Transit Customin tuotanto käynnistyy vuoden 2023 toisella vuosipuoliskolla. Tarkemmat tuotetiedot julkaistaan tämän vuoden syyskuussa.

Katso Ford E-Transit Customin esittelyvideo: