Leyland Trucks rakensi 200 000:nnen DAF LF -kuorma-auton

Leyland Trucks juhlii 200 000:nnen DAF LF -alustan valmistumista. Tämä merkkipaalu saavutettiin Isossa-Britanniassa toimivassa maailmanluokan tehtaassa, jossa valmistetaan kaikki DAF LF -kuorma-autot sekä DAF CF- ja XF-hyötyajoneuvot pääasiassa vasemmanpuoleista liikennettä noudattaville markkina-alueille.

Juhlittu ajoneuvo on 7,5 tonnin jäykkä LF City 170 -kuorma-auto, joka toimitetaan brittiläiselle blackpoolilaiselle liikennöitsijälle EVTS:lle. EVTS on DAFin pitkäaikainen asiakas, joka on erikoistunut toimittamaan lavoja seuraavana päivänä tai yön aikana koko Ison-Britannian alueella. Yrityksen kalustoon kuuluu yli 30 ajoneuvoa ja 50 perävaunua. Juhlittu auto on osa yhdeksän kuorma-auton tilausta, johon kuuluu lisäksi kaksi muuta 7,5 tonnin LF City -autoa, kaksi CF-vetoautoa ja neljä Super Space Cab -hytillä varustettua huippuluokan XF-vetoautoa.

Jakeluajoa kaupungissa

200 000:nnen LF otetaan jakelukäyttöön Luoteis-Englannin kaupungeissa. Sen 170 hv:n PACCAR PX-4 -moottori tarjoaa parhaan hyötysuhteen. Kuorma-autossa on Leyland Trucksin suunnittelema ja omalla tuotantolinjalla valmistama kylkiaukeava PACCAR-kori.

Kaupunkijakeluautojen mittapuu

DAF LF -sarjan autojen kokonaispaino vaihtelee 7,5 tonnista 19 tonniin, ja ne sopivat moniin eri käyttötarkoituksiin. LF-sarja on kaupunkijakeluautojen mittapuu. Sen ohjattavuus, ketteryys, tilava ohjaamo ja alusta tarjoavat joustavia vaihtoehtoja päällirakenteiden valmistajille.

Tunnustukset 

Leyland Trucks valmisti ensimmäisen LF-alustan vuonna 2001. Sen jälkeen DAFin jakeluauto sai vuoden 2002 International Truck of the Year -palkinnon ja useita Fleet Truck of the Year -palkintoja Isossa-Britanniassa. Viimeisin palkinto on vuodelta 2019. Nykyään LF-tuotevalikoimaan kuuluu 150–320 hv:n moottoreita, manuaali- ja automaattivaihteistoja, useita akselivälivaihtoehtoja sekä päiväohjaamoja, jatkettuja päiväohjaamoja ja Sleeper Cab -malleja.

Lähde: MyNewsDesk