MAN TGE Individual Lion S: uusi varusteluversio punaisilla yksityiskohdilla ja hiilikuitukorostuksilla

  • Upeita muotoiluelementtejä: mustat vanteet, punaiset jarrusatulat, ruostumattomasta teräksestä valmistettuja yksityiskohtia, nahkaistuimet Leijona-logolla kirjailtuna
  • MAN Individual -palveluita pakettiautosektorille: ajoneuvojen muokkaamista ja rakentamista, erityisten asiakastoiveiden toteuttamista, TGE Kombi -mallit  ja hälytysajoneuvojen valmistelua
  • Tuotantolaitos sijaitsee Sadyssä, Puolassa: 40 työntekijää ja yli 13 000 neliömetriä kerrospinta-alaa

MAN TGE -malliston uusi huippuvarusteluversio vakuuttaa erityisellä, urheilullisella muotoilullaan ja on tilattavissa Euroopassa ja Suomessa tammikuusta 2022 alkaen. MAN TGE Individual Lion S on kehitetty ja valmistettu uudessa MAN Individual -tuotantolaitoksessa Puolan Sadyssä.

Pakettiautot esittävät yleensä vähäisimpiä rooleja elokuvissa ja televisiossa. Yleensä ne ovat näkyvillä, kun salaiset agentit tarkkailevat rikollisia tummien lasien takaa. Asiat olivat hiukan toisin A-tiimissä, yhdysvaltalaisessa tv-sarjassa 1980-luvulla. Tässä toimintasarjassa erityiselle mustalle pakettiautolle oli annettu tiimin viidennen jäsenen osa. Nyt uusin TGE-perheen jäsen voi myös täyttää tämän erityisen roolin: MAN TGE Individual Lion S herättää tunteita ulkonäöllään. Se on huomiota herättävä ja selkeä ilmaus itsevarmuudesta.

Kuinka tämä on toteutettu? MANin oma ajoneuvokehitys luottaa hienovaraisiin urheilullisiin muotoiluelementteihin. Ajoneuvon etuosaan on lisätty ruostumattomasta teräksestä valmistettu paneeli rekisterikilven yläpuolelle, joka kiinnittää huomiota jopa kauempaa katsottaessa. Uusia punaisia elementtejä on myös lisätty. Näitä löytyy jäähdyttimen säleikön alapuolelta, ajoneuvon sivusta ja ulkopeileistä, myös jarrusatulat ovat punaiset. Punaiseksi maalatut jarrusatulat luovat harmonisen kontrastin mustien vanteiden kanssa, jotka ovat myös osa Individual Lion S -varusteluversion varustusta. Ajoneuvon takaosassa katse kiinnittyy kolmeosaiseen kattoreunusspoileriin. Ulkopeilien koteloissa, joissa on myös MAN-Leijona, sekä ajoneuvon sivulla ja ala-askelmassa on ulkomuotoilupakettiin kuuluvat hiilikuituiset yksityiskohdat.

Sisäpuolella kohokohtana ovat nahkaiset istuimet, joissa on punaiset kontrastiompeleet ja punainen kirjailtu MAN-Leijona. Lisää punaisia yksityiskohtia löytyy ohjauspyörästä, ilmastointiaukkojen ympäriltä ja lattiamatoista. Led-valot niin jalkatilassa kuin tavaratilan ovissa ovat visuaalisesti näyttäviä ja käytännöllisiä.

On selvää, että MAN TGE Individual Lion S tarjoaa jotain erilaista ajoneuvojen kulinaristeille ja on taidonnäyte hienostuneesta muotoilusta. Se on ensimmäinen näyte, joka tulee MAN Individualin uudesta tuotantolaitoksesta, joka avattiin tänä vuonna, ja joka sijaitsee Puolan Sadyssä. Sadyn tuotantolaitoksessa on noin 3 300 neliömetriä hallitilaa sekä noin 10 000 neliömetriä ulkotilaa. Tuotantolaitoksessa työskentelee tällä hetkellä 40 työntekijää. He muokkaavat ja valmistavat TGE-malliversioita, joita ei valmisteta noin 50 kilometrin päässä sijaitsevan Wrzesnian tehtaan tuotantolinjoilla.

Näihin sisältyvät esimerkiksi malliversiot, jotka muokataan henkilökuljetukseen: TGE Kombi -malliversiot valmistetaan Sadyssä, samoin muut 9-paikkaiset (8+1) erityisasiakasversiot kuten pyörätuoliluiskalliset versiot sekä ajoneuvot, joihin tulee ilmajouset, pöytiä, erilaista valaistusta ja ilmastointia. Toinen osa-alue on lisäosat ja jälkikäteen lisättävät laitteet, kuten lastausluiskat, huomiovalojärjestelmät tai kolmisuuntaiset kippilaitteet. Ensi vuonna myös akselivälin muokkaukset kuuluvat tuotantolaitoksessa tehtäviin muokkauspalveluihin – ja tietysti myös uusi Individual Lion S -varusteluversio.

”Olen erittäin tyytyväinen uusiin mahdollisuuksiin Poznanissa. Uusi sijainti tehtaan läheisyydessä mahdollistaa nopeammat läpimenoajat. Sadyn työntekijöillä on keskimäärin noin 15 vuoden kokemus MAN-ajoneuvoihin tehtävistä erityisistä asiakkaiden pyytämistä muutostöistä. Uudessa tuotantolaitoksessa työskentelee mm. erittäin korkeasti koulutettuja mekaanikkoja, korkeajännitesähköteknikkoja, mekatroniikka-asiantuntijoita, teknikoita, verhoilijoita ja metallirakennetyöntekijöitä. Kun tuotantolaitos avattiin vuoden 2021 keväällä työntekijöiden tietotaito ja asiantuntemus olivat avainasemassa. Tänä vuonna olemme muokanneet noin 150 TGE:tä. Ensi vuonna tavoitteemme on valmistaa noin 1 200 muokattua pakettiautoa”, sanoo MAN Individual -divisioonan johtaja Frederic Jakowatz.      

Sattumalta TGE lainaa nimensä jälkiliitteen Individual Lion S isommalta veljeltään, MAN TGX:ltä. MAN Truck & Bus mallistoon tuli helmikuussa 2021 TGX Individual Lion S. Se on uuden MAN-kuorma-automalliston eksklusiivinen huippumalli.

Suomessa MAN Individual Lion S -varusteluversio on tilattavissa tammikuusta 2022 alkaen ja ensimmäiset autot saapuvat Suomeen kesällä 2022.

Lähde: News Cision


Muuta luettavaa muualta

Taloudenhallintaan apua ja uusia ajatuksia

Lainamarkkinat ovat myös laajentaneet palveluitaan, ja kuka tahansa meistä aikuisista voi hakea lainaa netistä yhdestä palvelusta ja saada vastauksena useamman lainatarjouksen. Toisaalta myös lukemalla voi oppia lisää historiasta, jonka kautta kuitenkin lähes kaikki nykyajankin tapahtumat ovat selitettävissä. Ja jos sitten siitä talousrahasta jää ylimääräistä, niin ainahan naisena voi sitten shoppailla vaikka uusia vaatteita. Taloudenhallinnan ajatusten mukana tulevat helposti suunnitelmiin myös kierrättäminen ja oma hiilijalanjälki, kysymyksiä, joita pitää silloin tällöin miettiä. Taloudenasioita ajatellessa ja suunnitellessa voi vastaan tulla paljon termejä joista ei ole aiemmin kuullutkaan, kuten annuiteetti ja tasaerä. Tai voihan tilanne olla sellainenkin, että olet tilanteessa missä tarvitset apua toiselta, tai sinä olet se, joka antaa apuja arjen raha-asioiden hoitoon toisen puolesta.

Mikä ihmeen 5G-verkko?

5G-verkko tarkoittaa viidennen sukupolven datayhteyttä mobiilitekniikassa. 5G-tekniikassa voidaan käyttää noin kymmenkertaista tiedonsiirtonopeutta 4G:hen