Rekat & autot

Ford Mustang – poni vai oikea ärjyvä menopeli

Mustang tuli markkinoille 1964 ja poni nimensä se on luonnollisesti saanut logostaan. Se rakennettiin Ford Falconin pohjalle ja vaikka alunperin sen piti tulla markkinoille vasta 1965, kova kysyntä ajoi tehtaan tuottamaan auton ulos tuotannosta jo 1964. Pienen kokonsa kautta se loi aivan uuden henkilöautoluokan Yhdysvaltoihin, ja alettiin puhuta pony car-autoista. Ehkä siitä syytä 1965-1973 autoa kasvatettiin koossakin, kunnes 1973 se palasi takaisin alkuperäiseen pieneen kokoonsa. Uusin sukupolvi Mustangeja esiteltiin 2015: kuudes sukupolvi.

Mitä mitä muuta tapahtui 1965? Brett Halliday kirjoitti kirjan Kuoleman ruletti, ja elokuviin tuli elokuva Täyskäsi-Kid. Täyskäsi Kidin päähenkilö Kid, eli Steve McQueen on yhdistetty monien elokuvien kautta nopeisiin amerikkalaisiin V8 moottoreihin ja elokuvassa Steve oli pokerihai.

Lue halutessasi juttu kokonaan loppuun classichweels-sivuston jutusta.

SUOMESSA SYNTYNEEN TOYOTA GR YARIS -MALLIN TUOTANTO ON ALKANUT

  • Odotetun GR Yaris -mallin tuotanto alkoi 26.8.2020
  • Suomessa syntynyt malli valmistuu Japanissa Motomachin tehtaalla – samassa paikassa kuin Lexus LFA aikanaan
  • Ensimmäiset autot saapuvat Eurooppaan ja Suomeen vuodenvaihteen aikoihin

Elokuun 26. päivä vuonna 2020 jää historiaan päivänä, jolloin ensimmäinen sarjavalmisteinen Toyota GR Yaris rullasi ulos tuotantolinjan päästä Motomachin tehtaalla Toyota Cityssä, Japanissa. Täysin uusi tuotantolinja on suunniteltu täysin GR Yaris -mallin tuotantoteknisiä vaatimuksia silmälläpitäen.

Juttu luettavissa loppuun citycar.fi – verkkosivuilta.

Vanhan auton ostaminen on kuin pelaisi rulettia

Moni asia elämässä on sattuman summa, niin on myös vanhan auton ostaminen. Vaikka olisit kuinka hyvä automekaanikko, voit ostaa täynnä yllätyksiä olevan auton, joka vain ottaa ja ottaa.

Vanhan auton ostaminen on vähän kuin pelaisi rulettia – välillä onnistuu ja välillä se vie kaiken. Netti ruletti tai netti autokauppa – jaa-a, kannattaisiko aloittaa ensi katsomalla onko onnea pelissä ja jos hyvä tuuri käy, niin käydä kaupoilla sen jälkeen? Jos vaikka punaisella värillä tulisi kerättyä enemmän voittoja, niin pitäisikö ostaa sitten vanhempi punainen auto, laittaa se kuntoon, ja myydä eteenpäin? Onko sitten vanhan auton ostamisessa oikotietä onneen? Ruletissa sellaista ei ole. Voit tietenkin opetella muutamat strategiat ja kehittää itsellesi oman pelityylisi, mutta loppujen lopuksi koko pelin ratkaisee 100 % onni eli miten kuula pyörii ruletin rullalla.

Tämäkin juttu luettavissa loppuun CarBabes.fi sivuston jutusta.