Unelmakodit tien päällä: ContiConnect Liven avulla WeberHaus-talot perille turvallisesti ja ajallaan

  • ContiConnect Live alentaa kalustokustannuksia, säästää polttoainetta ja parantaa turvallisuutta.
  • Seuraavan sukupolven digitaalisissa renkaidenvalvontajärjestelmissä on mukana sekä telematiikkaintegraatio että pilvipalvelu.
  • Esivalmistettujen talojen valmistaja tekee yhteistyötä ContiConnect Live -renkaidenhallintaratkaisua käyttävän Spedition Zinkin kanssa.

Aamun sarastaessa seinän viimeiset osat lastataan kuorma-autoihin. Kun kaikki on asianmukaisesti kiinnitetty, auto lähtee rakennustyömaalle. Matka kulkee moottori- ja sorateitä sekä haastavia reittejä pitkin vaikkapa vuoristokylään.

Spedition Zink toimittaa lähetykset WeberHausilta rakennustyömaalle sovitun aikataulun mukaisesti. Noin 50 tonnin painoinen nosturi odottaa pääsevänsä laskemaan jopa 12 metriä pitkät seinät perustuksille millimetrin tarkkuudella. Prosessin jokainen vaihe on koordinoitu huolellisesti.

”Olemme tottuneet suunnittelemaan prosessimme erittäin tarkasti myös rakennustyömailla ja lähettämään kaikki työntekijämme turvallisesti matkaan. On tärkeää, että voimme luottaa käyttämäämme kuljetusliikkeeseen sataprosenttisesti”, hankinta- ja materiaalinhallintajohtaja Uwe Manßhardt sanoo.

WeberHausin pitkäaikainen kumppani Spedition Zink toimittaa hankkeeseen soveltuvan kaluston, johon kuuluu 17 kaksi- ja kolmiakselista kuorma-autoa perävaunuineen ja puoliperävaunuineen. Keväällä 2021 viisi näistä varustettiin digitaalisella ContiConnect Live -rengaspaineiden valvontajärjestelmällä.

Turvallisesti, tehokkaasti ja taloudellisesti

WeberHaus on Saksan johtavia elementtitalojen valmistajia. ”Asiakastyytyväisyys on tärkeää. Asennustiimimme työskentelevät työmailla nosturitoimittajan ja Spedition Zinkin kanssa tehden prosessista rakentajille mahdollisimman saumattoman. Ensimmäinen rakennuspäivä on merkittävä virstanpylväs asiakkaan kodinrakennusprojektissa ja upea kokemus kaikille asianosaisille”, Manßhardt kertoo.

Varmistaakseen, että Spedition Zinkin erikoisajoneuvot pystyvät toimittamaan valtavan kokoisen rahdin luotettavasti ja ajallaan kerta toisensa jälkeen, yritys luottaa Continentalin digitaaliseen renkaidenhallintaratkaisuun. ”Meille on elintärkeää, ettei yksikään ajoneuvo ole poissa käytöstä renkaan puhkeamisen vuoksi”, kalustopäällikkö Michael Doßwald korostaa.

Suurikokoiset kuljetuksemme kulkevat lukuisilla päällystämättömillä alustoilla rakennustyömailla, mikä tarkoittaa sitä, etteivät rengasrikot ole meille vieraita. ContiConnect Liven avulla voimme nähdä reaaliajassa renkaiden kunnon ja reagoida välittömästi renkaiden paineiden tai lämpötilan muutokseen.”

Järjestelmä käyttää renkaan sisällä olevia antureita paineen ja lämpötilan jatkuvaan mittaamiseen. ”Kun renkaan arvot poikkeavat normaaleista esimerkiksi renkaan puhjetessa tai jarrujen jumittuessa, järjestelmä lähettää varoituksen välittömästi kuljettajalle sekä ennakoivasti myös minulle tekstiviestinä tai sähköpostina”, Doßwald kertoo.

ContiConnect Liven edut kuljetusliikkeelle ovat kolminkertaisia: ”Oikeiden rengaspaineiden ylläpito säästää polttoainetta. Lisäksi pystymme hyödyntämään renkaan käyttöiän täysimääräisesti sekä pitämään ajoneuvomme aina täysin käyttöturvallisina”, Doßwald toteaa.

Joustavaa renkaiden valvontaa reaaliajassa

Viiden ensimmäisen ajoneuvon muutosprosessi saatiin päätökseen päivässä. ”Continentalin ja Vergölstin tiimi saapui pihallemme liikkuvan huoltoyksikkönsä kanssa ja asensi anturit 84 renkaaseen”, Doßwald sanoo. Kolmas palveluntarjoaja kytki järjestelmän ajoneuvojen telematiikkayksikköön.

”Meille oli tärkeää, että ContiConnect Live saatiin integroitua Spedition-telematiikkaamme ongelmitta ja että kuljettaja voi seurata rengaspaineita liikkeellä ollessaan”, Doßwald lisää.

Integrointi olemassa olevaan telematiikkajärjestelmään on mahdollista Bluetooth-suojausavaimella, joka lähettää kerätyt rengastiedot pilveen keskitetyn telematiikkayksikön kautta. Tekniikkaa voidaan käyttää verkkoportaalin kautta − ja tietenkin reaaliajassa.

ContiConnect Live lisää turvallisuutta ja tuottavuutta

Pilvipohjainen ratkaisu on tehnyt tiedonsiirrosta entistä nopeampaa ja luotettavampaa. ContiConnect Liven avulla kiinteää mittausasemaa ei tarvita. Verkkoportaalissa kalustonhallinnalla on reaaliaikainen pääsy ajoneuvon yksityiskohtaisiin tietoihin, mukaan lukien hälytykset, rengaspaineet ja renkaiden lämpötilahistoria.

Lisäksi ajoneuvon sijaintia seurataan GPS-paikannuksella ja renkaiden käyttötunnit kirjataan. ContiConnect Live mahdollistaa Spedition Zinkin kalustopäällikölle renkaiden tilanteen seuraamisen joustavasti, riippumatta siitä, millä rakennustyömaalla tai missä vuoristokylässä ajoneuvot ovat.

”ContiConnect Live on askel eteenpäin kohti digitaalisempia ratkaisuja, jotka auttavat varmistamaan että renkaiden huolto ja vaihto voidaan toteuttaa jatkossa oikea-aikaisesti. ContiConnect Liven avulla asiakkaamme voivat parantaa merkittävästi kalustojensa turvallisuutta ja tuottavuutta”, Head of Sales Fleet, Local OE & Business Development Juho Karjalainen Continental Rengas Oy:stä korostaa.

Lähde: MyNewsDesk