Mercedes-Benz Trucks esittelee täyssähköiset kuljetusratkaisunsa ja avaa uusia polkuja yhteistyölle asiakasyritystensä kanssa

Mercedes-Benz Trucks esitteli tänään täyssähköisen mallistonsa ja sähköiset kuljetusratkaisut yritysten vaihteleviin tarpeisiin Shaping the Now & Next 2021 -tapahtumassa Saksassa. Samassa yhteydessä yhtiö vahvistaa täyden sitoutumisensa Pariisin ilmastosopimukseen ja hiilettömän kuljetussektorin tavoitteisiin. Lopullisena päämääränä ovat täysin CO2-neutraalit kuljetuspalvelut vuoteen 2050 mennessä.

”Me Mercedes-Benz Trucksilla olemme täysin sitoutuneet paikallisesti CO2-neutraaleihin kuljetuksiin. Tähtäämme siihen, että vuonna 2030 yli puolet Euroopassa myytävistä autoistamme on paikallisesti päästöttömiä, Daimler Truck AG:n johtokunnan jäsen Karin Rådström määrittää. Hän vastaa myös yrityksen osallistumisesta Shaping the Now & Next 2021 -tapahtumaan, jossa Daimler Truck esittelee yhtiön strategisia tavoitteita ja päämääriä lähivuosien aikana.

”Siihen, että nämä tavoitteet toteutuisivat, ei ole olemassa yhtä ainoaa patenttiratkaisua. Toimimme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa ja seuraamme liikenteen sähköistymisessä kahta eri polkua eli kehitämme sekä akku- että polttokennokäyttöisiä kuorma-autoja. Lisäksi tarvitaan paljon töitä markkinakohtaisesti infrastruktuurin sekä laki- ja säädöspohjan kehittämiseksi”, Rådström lisää.

Daimler Truckilla on jo kaksi täyssähköistä ja paikallisesti CO2-neutraalia kuorma-automallia: kesäkuussa 2021 esitelty, raskaaseen jakeluliikenteeseen tarkoitettu eActros, jonka sarjatuotanto alkaa tämän vuoden lokakuussa, sekä kaupunkiliikenteeseen tarkoitettu eEconic. Sen sarjatuotanto alkaa vuoden 2022 toisella puoliskolla, ja mallin tekniset ratkaisut ovat hyvin samanlaiset kuin eActrosissa. Käynnissä on jo eEconicin intensiivinen testivaihe, jota seuraavat vaativat ja realistiset asiakastestit. Jätehuoltokäyttöön tarkoitettu eEconic on suunniteltu kattamaan perinteisen Econicin tyypillinen päiväreitistö ilman välilatausten tarvetta. Asiakkaiden kiinnostuksesta kertoo se, että jo ennen sarjatuotannon käynnistymistä eräs Tanskassa toimiva jätehuoltoyhtiö on tilannut 11 täyssähköistä eEconic-jäteautoa.

Pitkän matkan tavarakuljetuksiin suunnitellun eActros LongHaul -mallin sarjatuotanto käynnistyy vuonna 2024. Kolme vuotta myöhemmin eli 2027 sarjatuotantoon etenevät GenH2-kuorma-autot, joiden voimantuotanto perustuu vetypolttokennoihin. Molemmat automallit sopivat täydellisesti vaativiin, maanosan laajuisiin kuljetustehtäviin ja -palveluihin.

”Asiakkaiden kanssa ja heidän puolestaan työskenteleminen täydellisten ratkaisujen löytämiseksi on aina ollut minulle erityisen tärkeää – koska jokaisella asiakkaalla on omat yksilölliset haasteensa ja vaatimuksensa”, Mercedes-Benz Trucksin myynti- ja markkinointijohtaja Andreas von Wallfeld painottaa.

”Voidaksemme toimia todellisena kumppanina kuuntelemme ensinnäkin tarkasti, mitä asiakkaamme meille sanovat ja mitä he meiltä odottavat. Toiseksi kehitämme jatkuvasti omia kuorma-autojamme, olivatpa ne sitten perinteisiä dieselmalleja tai uusia sähköistettyjä mallejamme. Hyvin tärkeä kehityskohde ovat myös muut palvelumme, joiden avulla voimme edistää myös asiakkaidemme menestystä omissa pyrkimyksissään.” 

Shaping the Now & Next 2021 -tapahtumassa Mercedes-Benz Trucks esittelikin ei ainoastaan sähköistä automallistoaan, vaan myös eConsulting- ja kumppanuuspalvelujaan muun muassa kalustointegroinnin ja latausverkoston kehitysalueilla. Esillä olivat myös valmistajan uusimmat dieselkuorma-autot Actros F, Actros L sekä Edition 2.

Lähde: News Cision


Muuta luettavaa muualta

Taloudenhallintaan apua ja uusia ajatuksia

Lainamarkkinat ovat myös laajentaneet palveluitaan, ja kuka tahansa meistä aikuisista voi hakea lainaa netistä yhdestä palvelusta ja saada vastauksena useamman lainatarjouksen. Toisaalta myös lukemalla voi oppia lisää historiasta, jonka kautta kuitenkin lähes kaikki nykyajankin tapahtumat ovat selitettävissä. Ja jos sitten siitä talousrahasta jää ylimääräistä, niin ainahan naisena voi sitten shoppailla vaikka uusia vaatteita. Taloudenhallinnan ajatusten mukana tulevat helposti suunnitelmiin myös kierrättäminen ja oma hiilijalanjälki, kysymyksiä, joita pitää silloin tällöin miettiä. Taloudenasioita ajatellessa ja suunnitellessa voi vastaan tulla paljon termejä joista ei ole aiemmin kuullutkaan, kuten annuiteetti ja tasaerä. Tai voihan tilanne olla sellainenkin, että olet tilanteessa missä tarvitset apua toiselta, tai sinä olet se, joka antaa apuja arjen raha-asioiden hoitoon toisen puolesta.

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello, jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2-malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.