Scania esittelee Bauma-messuilla uusia ja tehokkaampia moottoriratkaisuja

24. lokakuuta Münchenissä alkavat rakennus- ja teollisuusalan Bauma-messut, ja Scania esittelee siellä ensimmäistä kertaa hiljattain lanseeratun rivimoottorialustan.

Scania tuo messuille useita tuotteita, joista yksi on seuraavan sukupolven 13-litrainen DC13-erillismoottori teollisuuteen ja sähköntuotantoon. Messuosastolla on esillä myös sähköistettyjä voimaratkaisuja varten tarkoitettu e-moottori ja akku. Scania tunnetaan luotettavana voimaratkaisumoottoreiden toimittajana, ja nyt tuotteemme ovat entistäkin kestävämpiä. Scanian Connected Services -palvelut on suunniteltu varmistamaan, että saat ratkaisustasi huippuluokan suorituskyvyn, mutta myös huippuluokan ylläpidon ja tuen. Olemme myös tehneet palveluista luonnollisen lisän toimituksiimme, joten Connected Services on myös esillä Scanian osastolla.

Tapahtumassa on myös mahdollisuus tutustua seuraavan sukupolven 11-litraiseen DC11-moottoriin virtuaalisesti. Uuden moottorialustan saaminen messuille on kohokohta: ”Tämä on kaikkien aikojen polttoainetehokkain moottorialustamme, jossa on enemmän vääntöä, enemmän tehoa ja jopa 50 prosenttia pidempi perusmoottorin käyttöikä,” Scanian Power Generation -liiketoiminnan tuotejohtaja Pär Olof Åhlin sanoo.

Uuden moottorialustan suorituskyky ja luotettavuus ovat samat kuin asiakkaat ovat tottuneet Scanialta, mutta sen CO2-päästöt ovat pienemmät. ”Haluamme edistää vastuullisempaa tulevaisuutta, ja johtava asemamme kuorma- ja linja-autojen alalla ulottuu nyt myös teollisuuteen.” Åhlin lisää.

Siirtyminen kohti vastuullisuutta on ehdottomasti saavuttanut erillismoottoriasiakkaat. Ja niin kauan kuin polttomoottoreita käytetään – ja näin tulee olemaan lähitulevaisuudessa – niiden ilmastovaikutuksia olisi parannettava. Siksi Scania on edelläkävijä erillismoottorien ilmastovaikutusten vähentämisessä. ”Tämä näkyy Scanian moottoreissa työkoneissa ja maansiirtokoneissa, ja se on erinomaisesti toteutettu uudessa moottorialustassamme”, Scania Industrialin tuotejohtaja Mert Uzel sanoo.

Voit kuunnella avajaispuheemme osastollamme tiistaina 25. lokakuuta klo 11.30. Saat lisätietoja uudesta alustastamme ja tapaat asiantuntijoitamme.

Vuokrausgeneraattoreihin erikoistunut italialainen BRUNO on aiemminkin tehnyt yhteistyötä Scanian kanssa, ja tekee niin jälleen kerran tämän vuoden Bauma-messuilla. Tällä kertaa he esittelevät Scanian uuden kenttäkokeessa olleen 13-litraisen DC13-moottorin, joka oli asennettu yhteen heidän sovelluksistaan.

Sähköautoilun tulevaisuus

Miltä näyttää autoilun tulevaisuus, onko se sähköauto, joka on ratkaisu, vain onko autotehtaiden tuotepajoissa ja ajatushautomoissa tulossa jo parempikin vaihtoehto? Vuosi 2022 toi energiakriisin, minkä kautta sähkönkulutus on päässyt tapetille, mutta vaikuttaako se sähköautojen tulevien vuosien myyntiin, vai onko tämä reitti ”kiveen hakattu” autoilun tulevaisuudeksi? Ja jos mietitään autojen tulevaisuutta ihan autojen ulkonäön suhteen, niin Mazda CX 60 on aikalailla samannäköinen kuin Volvot, Toyotat, Suzukit…..

Autoteippaukset ja muut mainosteippaukset

Oletko koskaan miettinyt, kuinka paljon auton teippaus maksaa? Tai jos oma firma on kaukana ”kaikesta”, niin kuinka vaikeata on itse kiinnittää omaa firman autoa varten tilatut teipit? Lohjalla toimiva Mainosteippaamo Omalogo Oy on tuottanut autoihin teippauksia jo vuosia, ja lähettänyt niitä myös oma toimiseen teippaamiseen ympäri Suomen. Teipit lähetetään Matkahuollossa yhtä helposti Helsinkiin kuin vaikkapa Utsjoelle. Yhtä lailla on mahdollista tilata myös oma ikkunateippaus tai se ikkunateippi ja ikkunatarra Matkahuollon kautta, mutta yleisesti esimerkiksi Omalogo Oy tuottaa myös toimituksen eli teippaa teipit autoon tai ikkunaan asiakkaan toiveiden mukaisesti, ja tarvittaessa auttaa myös suunnittelussa. On myös luonnollista, että Omalogo Oy ei tee teippauksia yli 100 kilometrin etäisyydelle Lohjasta, sillä silloin matkakulut ja matka-aika kustantaisivat liikaa kokonaishinnasta, eikä asiakkaan kannata tilata liian kaukaa, vaikka itse perushinta olisikin sopiva. Kaikki auto teipit, ikkunateipit ja -tarrat tehdään asiakkaan mittojen, kuvien ja suunnitelmien perusteella juuri siten, kun ne on suunniteltu. Käytössä ovat omat suurkuvatulostimet ja tarraleikkurit.