Scania esittelee uusia raskaaseen käyttöön tarkoitettuja vaihteistovaihtoehtoja

Scanian G25CM

Scanian G25CM- ja G33CM-mallistoihin liittyy nyt kaksi uutta jäsentä, joiden nimissä on ”H” (Heavy) merkintä. Uudet G25CH ja G33CH vaihteistot jakavat kaikki aiempien sisarustensa huippuominaisuudet. Leveämmän planeettavaihteen ansiosta Scania tarjoaa nyt luultavasti kuorma-autoalan älykkäimmän yhdistelmän kestävyyttä, sujuvaa vaihteiden vaihtamista ja polttoainetaloudellisuutta.

”Lisäämällä nämä vaihtoehdot valikoimaamme, teemme entistä selvemmäksi, että XT-mallistomme ja sen kaivostoiminnan vaihtoehdot ovat meille tärkeää liiketoimintaa”, sanoo Stefan Dorski, Scania kuorma-autoliiketoiminnan johtaja. ”Näiden vaihteistojen kyky vastata kuorma-autojen kohtaamiin haasteisiin kaikkein raskaimmissa kuljetuksissa parantaa ajoneuvojen käyttöastetta ja vähentää ylläpitokustannuksia.”

Scanian uusimman sukupolven Opticruise-vaihteistot tunnetaan erinomaisesta tekniikastaan. Kun ne esiteltiin vuonna 2020, nämä vaihteistot toivat luokkansa parhaat ominaisuudet, kuten paremman polttoaine- ja kuljetustehokkuuden, sujuvan ja nopean vaihteenvaihdon ja keveyden. Yksi niiden tärkeimmistä eduista on laaja välityssuhteen jakautuminen, joka (yhdessä sopivan taka-akselin välityksen kanssa) varmistaa, että moottori voi toimia alhaisilla kierroksilla ja tuottaa samalla täyden vääntömomentin.

”Scanian raskaan kaluston tarjonta ei ole koskaan ollut vahvempi”, sanoo Scania kuorma-autojen tuotepäällikkö Eduardo Landeo. ”Sen lisäksi, että tarjoamme täyden valikoiman moottorivaihtoehtoja, tämä lisäys yhdessä laajan taka-akselivalikoimamme kanssa tarkoittaa, että voimme palvella entistä paremmin kuljetusalan vaativimpia ja raskaimpia sovelluksia.”

Optimaalinen tasapaino

Raskaissa kuorma-autoissa ja yhdistelmissä, joiden kokonaispaino on suuri, käytetään yleensä 6×4-vetotapaa, joissa on hidas välityssuhde (3,5:1 tai enemmän). Mäkisissä olosuhteissa tai suurella vierintävastuksella tämä rasittaa paljon vaihteistosta lähtevää kardaaniakselia. Hidas välityssuhde, tyypillisesti yhdessä napavälitteisten akselien kanssa, on hyödyllinen yhdistelmä jyrkässä nousussa ja liikkeellelähdössä raskailla kuormilla. Tämä tekee kuorma-autosta toimivan raskaissa olosuhteissa, mutta johtaa myös suurempiin moottorin kierroksiin matkanopeudella.

Koska Scania pyrkii alhaisiin moottorin kierroslukuihin ja alhaiseen polttoaineenkulutukseen, parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi on löydettävä optimaalinen tasapaino vaihteiston ja taka-akseliston välityssuhteen välillä. Scanian raskaiden H-vaihteistojen ominaisuuksien ansiosta yhä useammat kuorma-autot voivat nyt käyttää nopeampaa välityssuhdetta säilyttäen silti kaikki raskaisiin olosuhteisiin tehdyn optimoinnin hyödyt.

Kaikki alumiinia, hiljainen ja tehokas

Scania Opticruise-vaihteistojen G-mallisto esiteltiin vuonna 2020, ja se asetti välittömästi uuden mittapuun alalle. Se oli 60 kg edeltäjäänsä kevyempi täysalumiinikotelon ja pienemmän koon ansiosta, ja se tarjosi myös alhaisemman melutason.

G-sarjan vaihteistot auttavat säästämään polttoainetta. Vaihteiston sisäinen kitka on pienempi, vaihteistossa on vain kaksi synkronoijaa, koska siinä käytetään paineilmaohjausta, sekä yhteensä kolmea akselijarrua. Super-malliston älykkäiden moottorinohjausjärjestelmien kanssa uudet G-sarjan vaihteistot ovat avainasemassa, kun tarvitaan nopeaa ja tarkkaa vaihteen vaihtamista vaativimmissakin olosuhteissa.

Lähde: Scania
Kuva: Scania


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

VR Junat Kartalla – Reaaliaikainen seuranta matkustamisen helpottamiseksi

VR Junat Kartalla on kätevä työkalu, jonka avulla voit seurata junasi sijaintia reaaliajassa. Sovellus näyttää tarkan sijainnin kartalla ja kertoo, milloin juna saapuu seuraavalle asemalle. Tämä auttaa sinua suunnittelemaan matkasi paremmin ja välttämään viivästyksiä. VR Junat Kartalla on erityisen hyödyllinen matkustajille, jotka ovat kiireisiä ja haluavat olla ajoissa perillä.

Kryptovaluutta muuttaa maksuliikennettä

Kryptovaluutta on digitaalinen valuutta, joka käyttää vahvaa salausta turvallisuuden takaamiseksi. Kryptovaluutat, kuten Bitcoin ja Ethereum, ovat muuttaneet maksuliikennettä merkittävästi viime vuosina. Ne tarjoavat nopeita ja edullisia tapoja lähettää rahaa ympäri maailmaa ilman perinteisten pankkien välitystä. Kryptovaluutan käyttö on edelleen suhteellisen uutta, mutta sen suosio kasvaa jatkuvasti ja sillä on potentiaalia mullistaa maksuliikenne tulevaisuudessa.

Älykellot – uusi tapa seurata elämääsi

Älykellot ovat erinomainen tapa seurata elämääsi ja pysyä yhteydessä tärkeisiin tietoihin. Voit käyttää niitä urheiluun, ajanhallintaan, yhteystietojen ylläpitoon, terveyden seurantaan ja paljon muuhun. Älykellojen avulla voit tehdä arjesta entistä helpompaa ja mukavampaa. Älykello sopii myös nuorille sekä senioreille.