Scania oli eniten rekisteröity kuorma-auto Suomessa vuonna 2020

Koko kuorma-autoluokan ensirekisteröinnit laskivat vuonna 2020 14,7% verrattuna vuoteen 2019. Scania säilytti asemansa eniten rekisteröitynä kuorma-autona Suomessa. Vaikka Scanian mallisto kattaa vain yli 18 tonniset kuorma-autot, oli Scanian suosittu mallisarja eniten rekisteröity koko kuorma-autoluokassa.

”Suomi on raskaiden kuljetusten maa. Mallistomme oli eniten rekisteröity koko kuorma-autoluokassa, vaikka meidän kevyimmät mallit alkavat 18 tonnin kokoluokasta.” kertoo Scania Suomi Oy:n markkinointipäällikkö Olli Heikkinen.

Suomessa rekisteröitiin 3430 kuorma-autoa vuonna 2020. Tämä oli 590 autoa vähemmän kuin vuonna 2019 (-14,7%). Scanian markkinaosuus kaikkien kuorma-autojen ensirekisteröinneistä oli 25,9 %. 

”Haasteellisesta vuodesta huolimatta, omassa kokoluokassamme markkinaosuutemme vahvistui entisestään ja se siivitti meidät koko kuorma-autoluokan rekisteröintitilastojen kärkeen. Uusi mallisto on osoittautunut erittäin taloudelliseksi ja luotettavaksi. Kuljettajan työympäristö on miellyttävä ja Scanian ajettavuus on huippuluokkaa. Siinä lienee joitain syitä Scanian menestykseen.” Heikkinen lisää.

”Markkinajohtajuus ei meille ole mikään itseisarvo. Asiakkaita varten tätä tehdään. Kun tuote on hyvä, palveluverkosto on kunnossa ja meidän organisaation ihmiset ovat motivoituneita auttamaan asiakkaita liiketoiminnassaan, niin silloin tulee hyvää jälkeä.” lisää Olli Heikkinen.

Lähde: MyNewsDesk