VR aloittaa pikalähetysten kuljettamisen yhteistyössä Jetpakin kanssa

VR:n junissa kuljetetaan jatkossa Pohjoismaiden johtavan pikakuljetusyritys Jetpakin lähetyksiä. Yhteistyöhön kuuluu kiireellisten lähetysten, kuten terveydenhuollon näytteiden ja teollisuuden varaosien, kuljettaminen kaukoliikenteen matkustajajunissa. Koronan myötä matkustajia on ollut junissa vähemmän, ja uudessa tilanteessa VR on kehittänyt uusia, vastuullisia liiketoimintamalleja.

Lähetyksiä kuljetetaan junissa osana Jetpakin lähetysketjua. Jetpakin kuljettaja toimittaa paketin junan konduktöörille, ja konduktööri puolestaan luovuttaa paketin perillä jälleen Jetpakin kuljettajalle. Paketti pidetään matkan ajan turvassa suljetussa lukollisessa tilassa.

”Olemme innoissamme tästä yhteistyöstä, joka on hyvä keino hyödyntää entistä tehokkaammin koko junan kapasiteetti. Suomen junaliikenne on hiilineutraalia, joten voimme tarjota päästötöntä kuljetusta Jetpakin asiakkaille. Junaverkostomme kattaa Jetpakin näkökulmasta olennaisia kohteita”, kertoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

Tässä vaiheessa kuljetuksia tehdään Helsingistä lähtevillä sekä Helsinkiin saapuvilla suorilla yhteyksillä.

Yhteistyö luo uusia mahdollisuuksia sekä VR:lle että Jetpakille

Korona on aiheuttanut haasteita useiden yritysten liiketoiminnalle. VR:llä matkustajamäärät ovat laskeneet huomattavasti, Jetpakilla taas vähentynyt lentoliikenne on vaikeuttanut tilausten toimittamista. Uusi yhteistyö on molempien osapuolien liiketoiminnan kannalta hedelmällinen.

”Pandemian aikana ja lentomäärien vähetessä meille Jetpakissa kävi selväksi, että tarvitsemme vaihtoehtoisia tapoja kasvattaa ja ylläpitää liiketoimintaa. VR tarjoaa tähän loistavan tilaisuuden. Uskomme, että yhteistyö VR:n kanssa on hieno mahdollisuus nyt ja etenkin tulevaisuudessa aikakriittisten lähetysten kuljettamiseen VR:n ympäristöystävällisten, nopeiden ja luotettavien yhteyksien ansiosta”, toteaa Jetpak Finlandin myyntipäällikkö Markus Haapanen.

Olemme Pohjoismaiden helpoin, nopein ja täsmällisin vaihtoehto ovelta ovelle-kuljetuksille. Jetpakilla on toimipisteitä yli 150 paikkakunnalla Pohjoismaissa ja Euroopassa. Käytössämme on päivittäin noin 700 ajoneuvoa ja yli 3 800 kaupallista lentoa ja palvelemme asiakkaitamme vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä.