Uusi auto lainarahoituksella

Joskus tulee eteen tilanne kun joko omassa taloudessa tai yrityksellä on edessä ajokaluston vaihto. Vaihto voi tulla omasta halusta tai pakosta, kuten auton ”leviäminen” liikenteessä. On syy mikä tahansa, oletko sinä ostanut viimeksi auton suoraan autoliikkeen rahoituksella, pankkilainalla, käteisellä vai jollakin muulla lainoituksella?

Lainanhakeminen netistä

Yksi vaihtoehto uuden kulkuvälineen rahoittamiseksi on luonnollisesti laina. Jos esimerkiksi teet lainahakemuksen Pikavippi24.com sivustolla, voit saada yhdellä kerralla useamman lainatarjouksen, joista sitten voit valita sen sinulla parhaimman. Mutta miksi lähteä hakemaan laina etukäteen, eikä ottaa esimerkiksi sitä autoliikkeen tarjoamaan rahoitusta?

Jos sinulla on käteistä rahaa mennessäsi autoliikkeeseen, eli voit maksaa tulevan autosi kerralla samantien vaikka liikkeeen kassalla, olet hyvissä neuvotteluasetelmissa auton lopullisen hinnan suhteen. Varsinkin jos olet ostamassa vähän käytettyä helmeä, voit saada hyvän tarjoushinnan kun autoliike tietää pääsevänsä autosta eroon kerralla, sinusta tyytyväisen asiakkaan eikä tarvitse edes alkaa hakea autorahoituksia. Voit säästää huomattavia summia auton hinnassa. Totta kai sinun tulee huomioida tämä jo lainaa hakiessasi, sillä totta kai jokaiseen haettuun lainaan tulee myös kuluja, jotka pitää huomioida laskelmissa.

Netistä lainan hakeminen on nykyään vähintään yhtä turvallista kuin että tekisit sen perinteiseen tapaan pankista hakemalla. Netistä saat vain samalla lainanhakukerralla useamman lainatarjouksen, eikä niitä tarvitse edes odottaa montaa minuuttia. Valitset sitten vain sellainen lainan joka sopii sinun tarpeisiisi parhaiten, sillä myöskään turhan isoa lainaa ei kannata ottaa.

Tulevaisuuden liikenne

Mediassa on päivittäin artikkeleita tulevaisuuden liikenteestä ja monesti keskustelu ja uutiset liittyvät Eurooppaan tai isoihin kaupunkeihin Aasiassa tai USA:ssa – näissä jutuissa harvemmin puhutaan sitten Aasian tai USA:n maaseudusta ja sen nykytilanteesta. Jokainen meistäkin Euroopassa matkustaneista tietää, että Eurooppakin on kaukana autoje sähköistymisessä kokonaan – kaupungit ja asutuskeskukset kyllä, mutta maaseutu tulee varmasti pitkän ajan päästä perässä, jos silloinkaan. Tosiasia nimittäin on, että me ihmiset emme ole tasa-arvoisia, emme tulojamme emmekä minkään muunkaan mukaan. Tälläkään hetkellä kaikki sähköauton haluavat eivät voi sellaista hankkia, sen ostohinnan ollessa korkea ja jälkimarkkinoiden ollessa vielä lähes olemattomat.

Tulevien vuosien ongelma on myös ainakin hetkellisesti raaka-aine ja komponenttipula. Menneet pari vuotta ovat olleet koronaviruksen vuoksi ongelmallisia monelle liiketoiminnalle eri tavoin, mutta myös raaka-aineiden saatavuus on vaikeutunut. Siihen kaikkeen kun vielä heitetään tavoitteet hiilineutraaliudesta ja koko ajan eteenpäin kehittyvä tekniikka ja sen tuomat uudet haasteet ja vaatimukset, meille voi hyvinkin käydä niin, että tulevaisuuden sähköistyvä liikenne ei etenekkään tämän hetken suunnitelmien ja aikataulujen mukaisesti. Esimerkiksi tänä vuonna puolijohteista ja mikropiireistä on ollut huutava pula, joka vaikuttaa laajasti moneen teollisuudenhaaraan. Pelaajat tuskailevat, kun näytönohjaimia tai pelikonsoleita ei tahdo riittää kaikille, ja autotehtaat eivät saa mikropiirejä autoihin – tuotantoa joudutaan supistamaan niin Aasiassa, Euroopassa kuin USA:ssa, ja jopa jo autonsa tilanneille on jouduttu ilmoittamaan auton joko siirtymisestä tulevaisuuteen tai suoraan perumaan koko tilaus.

Lainaraha ja oma talous

Kun olet hakemassa lainaa mihin tahansa tarpeeseen, on suositeltavaa hieman tarkastella sitä omaa taloutta. On kysymys sitten omasta taloudesta tai yrityksen tilanteesta, jonkinlainen selvitys tuloista ja menoista on hyvä tehdä, jotta saa itselleen käsityksen siitä, minkälaisessa tilassa kassa on. Kuinka paljon on esimerkiksi jo nyt tällä hetkellä erilaisia lainoja ja osamaksua, ja niihin liittyviä kuluja, ja kuinka paljon kuukausittain olisi varaa maksaa lainan eriä pois. Toisaalla myös tällainen kuukausiselvitys antaa hyvän näkymän myös sille, kuinka paljon ja mihin sitä rahaa menee. Jos esimerkiksi käy ilmi, että erilaisia osamaksuja on useampia ja niihin kuluu kuukausittain kymmeniä euroja jo pelkkiä oheiskuluja – kannattaisiko silloin miettiä, jopa erillistä lainaa, jolla maksaisi ne pienet osamaksut pois – ja sitä kautta saisi kuukausikuluja alas? Tällainen laina on usein nimetty yhdistelmälainaksi, eli yksi laina, jolla maksetaan monta pienempää pois.